ANA SAYFA | KURUMSAL | FOTO GALERİ | İLETİŞİM
HAŞERE TÜRLERİ
- Hamam Böceği İlaçlama
- Kene İlaçlama
- Karınca İlaçlama
- Karasinek İlaçlama
- Güve İlaçlama
- Akrep İlaçlama
- Pire İlaçlama
- Fare İlaçlama
- Kalorifer Böceği İlaçlama
- Tahtakurusu İlaçlama
- Kırkayak İlaçlama
- Yılan İlaçlama
- Sivrisinek İlaçlama
- İşyeri ilaçlama
- Ev ilaçlama
- Diğer ilaçlama Alanları
- İlaçlama Yöntemleri
SİVRİSİNEK İLAÇLAMA
Sivrisinek eklembacaklı ve kanatlı bir haşere türüdür. 6 tane ayağı olan bu haşere yapı olarak çok küçüktür. Sivrisineklerin baş kısımların 2 adet anten bulunmaktadır. Ağız kısımlarında ise kan emici özelliklere sahip uzun bir iğne bulunmaktadır. Bu haşerelerin baş kısımlarında bulunan antenleri onların besin bulmalarına çevrelerinde oluşabilecek olan tehlikeleri hissetmelerine yaramaktadır.
Dünyanın çok fazla yerinde yaşayabilen bu haşereler, kış aylarında ortalarda görünmez ve yaz aylarında çok fazla aktif olurlar. Lağım suların bulunduğu yerlerde, biriken su alanlarında, gölet çevrelerinde yaşamayı tercih ederler. Bunun sebebi ise yaşamak için çok fazla suya ihtiyacı olmalarıdır. Sıcak ve kuru havalarda bu haşereleri görememenizin sebebi de budur.
Bu haşerelerin beslenmesinde suyun çok büyük bir önemi olması sebebi ile genellikle meyve ve sebze sularını tüketmeyi tercih ederler. Genel kanının aksine insanları beslenmek için ısırmamaktadırlar. Dişi sivrisinekler yumurtalarını bırakmak için insanların kanını emerler. Ve insanları ısırmak ve beslenmek için çok fazla ihtiyaç duymadıkça gündüzleri ortaya çıkmazlar, geceleri beklerler.
Sivrisinek İle Mücadele
Bu haşereler sadece insanları ısırmadığından herhangi bir hayvandan emdiği mikroplu bir kanı insana bulaştırarak mikrobun insana geçmesine neden olurlar. Bunun sonucunda ateşli hastalıklar, sıtma, grip, beyinde iltihaplanma, fil hastalığı gibi hastalıkları kolayca insana bulaştırabilirler. Sivrisinek ilaçlama daönemli olan gece yapılması ve özellikle yuvalarına yönelik bir ilaçlama yapılmasıdır.