ANA SAYFA | KURUMSAL | FOTO GALERİ | İLETİŞİM
HAŞERE TÜRLERİ
- Hamam Böceği İlaçlama
- Kene İlaçlama
- Karınca İlaçlama
- Karasinek İlaçlama
- Güve İlaçlama
- Akrep İlaçlama
- Pire İlaçlama
- Fare İlaçlama
- Kalorifer Böceği İlaçlama
- Tahtakurusu İlaçlama
- Kırkayak İlaçlama
- Yılan İlaçlama
- Sivrisinek İlaçlama
- İşyeri ilaçlama
- Ev ilaçlama
- Diğer ilaçlama Alanları
- İlaçlama Yöntemleri
İLAÇLAMA YÖNTEMLERİ
Kokusuz İlaçlama
Temas etkili bir ilaçlama yöntemidir. Haşerelerin ilaca temas etmeleri sonucunda zehiri vücutlarına emerek sinir sistemlerinin çalışmasını durdurur ve ölümüne sebep olur. İlaçlama esnasında mekanınızdan ayrılmanıza kapsamlı bir ön hazırlık yapmanıza ihtiyaç yoktur. Günlük yaşamımızda her hangi bir kısıntıya yol açmadığı için günümüzde en çok tercih edilen ilaçlama yöntemidir.
Kokulu İlaçlama
Bu ilaçlama yöntemi haşerelerin çok yoğun olarak bulunduğu ortamlarda ve pire gibi yumurtalarını ortama gelişi güzel bırakan haşere gruplarında tercih edilen bir yöntemdir. İlaçlama esnasında ilaçlanan alandaki oksijen yok edilerek haşerelerin bulunduğu ortamdan çıkması sağlanır ve ilaca temas eden haşerelerin ölümleri gerçekleşir.İlaçlama esnasında evinizi terk etmeniz ve üç ile dört saat aralığında alanın kapalı kalması gerekmektedir. İlaçlanan alana girmeden önce en az yarım saat hava akışının sağlanması gerekmektedir.
Jel ilaçlama
Bu ilaçlama yönteminde ilaçlama öncesinde ya da sonrasında hiçbir hazırlık yapılması gerek yoktur.
İlaçlama esnasında mekanınızdan ayrılmanız ya da ya günlük yaşantınızda her hangi kısıtlama yapmanız gerekmez.
Siz yemeğinizi yerken ya da çayınızı içerken dahi aynı anda ilaçlama yapılabilir.
Hamam böceği ve kalorifer böceği mücadelesinde kullanılan bir yöntemdir.
Uzun süre etkisini devam ettirir, çevre ve insan sağlığı üzerinde hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır.
Larvasit Mücadele
Genel olarak uçan haşereler üzerinde kullanılan bir mücadele yöntemidir. Özellikle sivri sinek ve kara sineklerin üreme alanlarına larva ve yumurtalarını imha eden larvasit etkin maddeli ilaçlar bırakılarak yapılan bir mücadele yöntemidir.
Larvasit mücadelede amaç üremeyi durdurmaktır. Bu yüzden uçkun mücadelesinde vazgeçilmez bir yöntemdir. Kanalizasyonlar, çöplükler, su birikintileri, kanalizasyonlar içerisinde, havaların ısınması ile birlikte düzenli olarak kullanılan bir yöntemdir.
Hacimsel Mücadele
Sivrisinek, karasinek türü haşerelerin yoğunluklarını ortadan kaldırmak için açık havada yapılan bir uygulama yöntemidir. Günün belirli saatlerinde yapılması gereken bu işlem termal fog (sıcak sisleme), ve ULV (soğuk sisleme) olarak iki farklı şekilde yapılmaktadır.