ANA SAYFA | KURUMSAL | FOTO GALERİ | İLETİŞİM
HAŞERE TÜRLERİ
- Hamam Böceği İlaçlama
- Kene İlaçlama
- Karınca İlaçlama
- Karasinek İlaçlama
- Güve İlaçlama
- Akrep İlaçlama
- Pire İlaçlama
- Fare İlaçlama
- Kalorifer Böceği İlaçlama
- Tahtakurusu İlaçlama
- Kırkayak İlaçlama
- Yılan İlaçlama
- Sivrisinek İlaçlama
- İşyeri ilaçlama
- Ev ilaçlama
- Diğer ilaçlama Alanları
- İlaçlama Yöntemleri
KENE İLAÇLAMA
Keneler kan emerek beslenen bir böcek türüdür. Çimenlerin olduğu yerlerde görülen bu böcekler yaz gelmesi ile çoğalır ve size, evcil hayvanlarınıza ya da sokaktaki hayvanlara yapışabilir. Bu kenenin en büyük zararı kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığı yaymasıdır. Bu hastalık ölümcül olabilen bir hastalıktır.
Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığının belirtileri kusma, halsizlik, ateşlenme ve ishal gibi durumlardır. Eğer böyle bir durum ile karşı karşıya kalırsanız acilen en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekir. Kenenin vücuttan hemen çıkarılması gerekmektedir. Keneyi vücuttan çıkarırken çok dikkatli olunmalıdır. Kesinlikle ezilmemesi gerekir. Ezildiği zaman içerisindeki mikrop kana karışır ve ölmesine rağmen size bu ölümcül hastalığı bulaştırabilir.
Kene ile mücadele
Kene ile mücadelede başvurulacak ilk yöntem kene ilaçlamadır. İlaçlama yaparak örneğin kendi bahçenizde kene görmezsiniz böylece hayvanlarınıza ya da kendinize kene yapışmasını engelleyebilirsiniz. Ama dünya üzerindeki tüm çimenlik yerleri ilaçlamak mümkün olmadığı için pikniğe gidilirken üzerinizde kenenin yapışabileceği çıplak ten bırakmamalısınız. Her yeri giysileriniz ile kapatmalı ve sonrasında rahatça piknik yapabilirsiniz.
Kene ilaçlama kendi evlerinizin bahçeleri için büyük önem taşımaktadır. Bahçenizden evinize bile girebilecek olan bu böcekler hayatınızı riske atmaya değmez bu nedenle eğer bir bahçeniz varsa profesyonel bir şirket ile çalışmalı ve bu böcekten kurtulmalısınız. Bu böcek kedinize, köpeğinize, çocuklarınıza, size boş bulunduğunuz an fark ettirmeden bu hastalığı bulaştırmadan önce hamleyi siz yapın ve bahçenizi ilaçlayın.